SYSTEL SOLUTIONS - Vila Cluj-Napoca

Cluj Napoca2023

Categoria REZIDENTIAL

DESCRIERE 

Casa are o suprafata de 256 m2
Sistemul implementat ofera combinația perfectă de funcționalitate, confort și frumusețe, sistemul KNX folosit adaugand valoare și ușurință în utilizare pentru familia proprietarului.

Cerinta clientului a fost ca toate functiunile casei sa poata fi accesate si controlate dintr-un singur loc. Pentru aceasta am folosit un Touchscreen de 10 inch, care are incorporat un HomeServer.

Deasemenea o alta cerinta a fost posibilitatea controlului de pe Smart Phnone Android sau IOS, lucru realizat cu serviciile Cloud ale acestui HomeServer încorporat.

Toate actionarile au fost instalate intr-un singur tablou electric situat la subsolul cladirii, sursa de 640mA de la Schneider fiind alimentat prin intermediul unui UPS, care deserveste si echipamentele din Rack-ul de 19 inch instalat tot de noi.

FUNCTIONALITATE

Controlul sistemului este realizat cu:

  • push butoane clasice preluate cu interfete INTERRA;
  • aparate cu 8 sau10 butoane folosind iSwitch INTERRA cu functie de Termostat inclusa si LCD;

Control centralizat de pe un Touchscreen INTERRA 4 cu ecran de 10.1 inch, care are HOME SERVERUL incorporat; deasemenea prin intermediul CLOUD-ului se poate folosi un Smart Phone Android sau IOS.

Sunt integrate: videointerfonul AKUVOX IP, sistemul de detectie efractie de tip PARADOX EVO folosind o interfata ELAUSYS EVO-KNX.

De ce KNX ?

Avand in vedere cerintele diverse ale proprietarului casei, solutia KNX a fost alegerea fireasca.

In afara de aceasta solutia aleasa ne-a oferit:

- Un sistem sigur și securizat - am folosit un IP Router cu IP Secure and Data Secure

- O soluție integrată - am reusit integrarea cu usurinta a tuturor funcțiilor cerute de beneficiar pentru ca am avut posibilitatea de a alege echipamentele potrivite de la un mare numar de producatori.

Consideram ca proiectul nostru este deosebit si inovativ pentru ca am reusit:

- Implementarea de functii logice pentru comanda luminilor realizate cu ajutorul senzorilor KNX Steinel, cu intrari comanda umana, senzori deluminozitate si miscare precum si implemenatrea de functii logice pentru jaluzele realizate in actuatorii KNX Schneider pentru actionarea jaluzeleor manual si din statia meteo.

- Implementarea protocolului SIP intr-un server RASPBERRY PI, RP-14-M0DBP-4GB pentru a putea realiza conexiunea video IP in trei cai: statie exterioara videointerfon Ip, statie interioara videointerfon IP si Touch screen INTERRA.

- Comanda si controlul sistemului de detectie efractie de tip PARADOX EVO in sistemul KNX folosind o interfata ELAUSYS EVO-KNX.

- Controlul caldurii si ventilatiei din mediul KNX pentru sistemul pentru ventilatie HOVAL folosind interferta TOPTRONIC dezvoltat de HOVAL. Aceasta s-a dovedit a fi un aparat foarte complex care ne-a solicitat multa munca pentru configuare si ajustare.

Copyright © 2024 KNX Romania. Toate drepturile rezervate.
envelopeuserphone-handsetmap-markercrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram