REAMENAJARE SPATIU BIROURI CLADIRE BUSINESS PARK - AMIS TELECOM

Bucuresti2023

CASTIGATOR Premiul 3 - Categoria COMERCIAL

DESCRIERE

Proiectul propus reprezintă un exemplu notabil de utilizare creativă a produselor compatibile KNX, punând accent pe sinergie pentru a adăuga valoare și ușurință în utilizare pentru proprietarii și ocupanții clădirilor.

Proiectul nostru a fost conceput cu atenție pentru a îndeplini și chiar a depăși așteptările inițiale ale clienților, oferind o soluție integrată, eficientă energetic și personalizată pentru gestionarea iluminatului.

Proiectul nostru a inclus 2 linii KNX module DALI Gateway de la Schrack, module IO de la Siemens, tastere pentru on/off și dimare, precum și actuatoare cu 12 relee pentru lampile on/off. S-au folosit senzori de luminozitate de la Gira, iar pentru interfața utilizator, am integrat modulul Homelynk de la Schneider.

FUNCTIONALITATE

Scenariile de iluminat presupun controlul constant al intensității luminii, in functie de iluminatul natural si programe de timp, cu posibilitatea actionarii manuale.

Proiectul a inclus o arie extinsă in jur de 2500 de metri , acoperind o clădire de dimensiuni considerabile. Am asignat 457 grupuri de adrese corespunzătoare pentru fiecare componentă, Cu un total de 110 aparate asiguram astfel o gestionare eficientă și individualizată a iluminatului în diferitele zone ale clădirii.

Prin utilizarea senzorilor de la Gira, am implementat un sistem inteligent de control al intensității luminii, care se adaptează în funcție de lumina naturală.

Astfel, am realizat nu doar un iluminat plăcut, ci și o economie semnificativă de energie.

Interfața utilizator Homelynk de la Schneider a furnizat un control centralizat, facilitând monitorizarea și ajustarea setărilor pentru toate dispozitivele KNX integrate.

Prin interacțiunea directă cu utilizatorii, am primit feedback pozitiv cu privire la ușurința de utilizare, posibilitatea de personalizare și beneficiile semnificative în ceea ce privește confortul și economia de energie.

Soluția noastră KNX nu doar că a îndeplinit, dar a și depășit așteptările inițiale ale clienților, consolidându-și locul în calitate de inovație în iluminatul inteligent.

De ce KNX ?

Prin integrarea KNX în proiectul nostru, am depășit nu doar provocările tehnice, ci am și îndeplinit cu succes cerințele personalizate ale clienților, oferind o soluție cu funcționalități extinse și estetică rafinată.

Provocarea integrării între dispozitivele de la producători diferiți a apărut ca urmare a unei necesități urgente de a gestiona stocurile și de a respecta termenele de livrare. În acest context, am optat pentru utilizarea de produse de la diverși producători, fiecare cu avantajele și specificațiile sale unice. Acest demers a fost determinat de disponibilitatea imediată a anumitor componente. KNX ofera un protocol deschis care a permis comunicarea eficientă între toate componentele, depășind astfel barierele tehnice.

Cereri Personalizate ale Clienților: Clienții noștri au exprimat dorința de a avea un control cât mai detaliat și personalizat asupra iluminatului lor. KNX ne-a permis să implementăm scenarii personalizate pentru diferitele zone ale clădirii, oferind clienților posibilitatea de a-și adapta mediul în funcție de preferințele lor individuale.

Extinderea Funcționalităților: Prin KNX, am reușit să oferim clienților noștri o gamă mai largă de funcții, cum ar fi controlul adaptiv al intensității luminii, scenarii de iluminat personalizate și gestionare centralizată. Acest lucru a adăugat valoare semnificativă experienței lor în ceea ce privește confortul și eficiența energetică.

Estetică și Integrare Armonioasă: KNX a jucat un rol crucial în asigurarea unei estetici impecabile și a unei integrări armonioase a tuturor componentelor în mediul construit. Fiecare dispozitiv și interfață au fost selectate și integrate cu atenție pentru a crea o experiență vizuală plăcută și coerentă.

Soluție Scalabilă: O altă cerință a fost asigurarea unei soluții scalabile, capabilă să se adapteze la schimbările ulterioare ale clădirii sau ale nevoilor utilizatorilor. KNX a demonstrat flexibilitate în această privință, permițând extinderea ușoară a funcționalităților și dispozitivelor.

Copyright © 2024 KNX Romania. Toate drepturile rezervate.
envelopeuserphone-handsetmap-markercrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram