QSound SOFT - SHOWROOM VIKIKNOWS

Cluj Napoca2023

Categoria INOVATIE

DESCRIERE

Proiectul VIKIKNOWS implementat in sediul QSound SOFT reprezintă o inițiativă inovatoare în domeniul caselor inteligente, integrând cu succes tehnologia KNX, Z-Wave și Inteligența Artificială într-un proiect unitar.

Scopul?

Demonstrația flexibilității și eficienței VIKIKNOWS în utilizarea tehnologiilor de automatizare care nu sunt direct compatibile între ele, respectiv posibilitatea testării și comparării modului de functionare a echipamentelor produse în aceste tehnologii alături de utilizarea unui Algoritm machine learning pentru invațarea și replicarea comportamentului uman.

Tehnologii Folosite: KNX: Standardul european pentru automatizări clădirești, folosit în VIKIKNOWS pentru a gestiona și monitoriza sistemele de iluminat, încălzire, securitate și multe altele.

S-au folosit 10 device-uri KNX, cu 50 de group adrese. Z-Wave: O tehnologie wireless ce permite comunicarea între dispozitivele de acasă și VIKIKNOWS, asigurând flexibilitate și extensibilitate.

Sunt utilizate 78 de noduri. Wi-Fi/Ethernet: Baza de comunicare între VIKIKNOWS și dispozitivele conectate, garantând o interacțiune rapidă și sigură pentru clienții de tip tableta, smartphone, comanda vocala, etc.

FUNCTIONALITATE

Implementarea unui proiect de automatizare a functiilor de control lumini, clima, multimedia, comenzi vocale, acces si securitate intr-un spatiu de birouri, utilizând doua tehnologii diferite (KNX / Zwave), fara interfatare directa.

Functia de coabitare intre tehnologii este asigurată exclusiv la nivelul software-ului de comanda VIKIKnows, care gestioneaza coerent doi controlleri dedicati, unul pentru KNX si unul pentru Zwave.

Inovația VIKIKNOWS:

Algoritmul Inteligent: Inima VIKIKNOWS este componenta sa AI, capabil să preia informații, să execute comenzi și să învețe din interacțiuni.

Fără aparataj: În jumătate din spațiul in care s-a implementat VIKI am eliminat aparatajul și elementele mecanice de interactiune cu utilizatorul, pentru a testa capacitatea AI de a înțelege contextul și de a replica comportamente fară interacțiune explicită a utilizatorului.

VIKIKNOWS nu este doar un produs, ci un pas înainte în evoluția caselor inteligente.

Posibilitatea de integrare cu tehnologiile KNX, Z-Wave, DALI, MyHome Legrand, Wi-Fi împreună cu un algoritm AI (machine learning), deschide calea pentru un viitor în care clădirile nu doar răspund nevoilor noastre, ci le anticipează.

Copyright © 2024 KNX Romania. Toate drepturile rezervate.
envelopeuserphone-handsetmap-markercrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram