MARC & SONS - CLADIRE REZIDENTIALA

Mamaia2023

Categoria REZIDENTIAL

DESCRIERE 

In anul 2017 am fost invitati sa discutam despre realizarea unui concept de “Casa inteligenta” aplicabil pentru un proiect foarte mare, Sea ON, cu nu mai putin de 400 de apartamente.
Proiectul consta in doua blocuri de 10 etaje cu apartamente de doua si trei camere, punctual si studiouri, dar si “penthouseuri” foarte luxoase, cu terase spectaculoase si vedere la mare, situate la ultimul etaj. Parterul a fost rezervat pentru spatii comerciale, inclusiv Showroomul ansamblului, dotat si el, demonstrativ, cu solutii KNX. Mai mult, termostatele si displayul sunt personalizare cu sigla ansamblului imobiliar! Deasemenea a fost realizat un manual adresat utilizatorului.

Aparatele KNX TP si KNX IP folosite, peste 4000, sunt de la urmatorii producatori: BES KNX, Schneider Electric, Interra, Trivum, Dinuy, MDT Technologies, precum si Akuvox pentru interfonie SIP IP.
Conform investitorilor, implementarea solutiilor tip smart au atras actiuni de marketing ce au crescut atractivitatea proiectului!
Dintre acestea mentionam: - newsletter - conferinte - la care am participat si noi - realizarea de materiale video si de interviuri - la care am contribuit si noi - showroom cu sistem KNX de automatizare si audio - Social media: Facebook si Instagram.

FUNCTIONALITATE

Functiile implementate:
- controlul incalzirii prin pardoseala, cu Centrala Termica murala
- controlul racirii realizata cu aparate de aer conditionat Daikin
- controlul umiditatii relative din apartamente realizat cu ajutorul aparatelor de climatizare
- controlul sistemelor de umbrire dotate cu echipamente Somfy
- controlul iluminatului
- controlul iluminatului exterior (balcoane)
- realizarea de scenarii, temporizari si inchidere centralizata
- alarme:
- inundatie (et 7-10)
- temperatura prea mica
- umiditate relativa
- eroare aer conditionat

- controlul instalatiei audio KNX Trivum (la et 10 si optional in alte apartamente)
- integrarea interfonului in displayul Interra
- vizualizare locala - KNX Touch display de 7”/10”
- control de la distanta din aplicatie de mobil
- videointerfonie SIP IP cu SIP server local
- afisarea camerelor video pe display
- servicii Concierge cu Server local
- astfel locatarul poate solicita servicii tip Concierge precum Taxi, Pizza, Curatenie, dar si poate primi informatii utile (sedinta de bloc, noutati ale asociatiei, excursii si evenimente sportive etc.), precum si notificari (sold de plata la intretinere, lucrari la bloc, parcare) - in curs de implementare.

De ce KNX ?

Provocarile initiale mai deosebite au fost:
- numarul mare de functii care se doreau implementate (climatizare, iluminat, jaluzele, alarme, muzica, display, aplicatie mobil, video-interfonie, camere video, servicii tip Concierge)
- lipsa experientei unui proiect de o asemenea anvergura in Romania
- bugetul deosebit de redus
Solutia potrivita s-a dovedit din nou a fi KNX! Varietatea foarte mare de aparate KNX, ne-a permis sa identificam echipamentele potrivite atat din punct de vedere al functionalitatilor dorite (actuator, display, termostat, interfata AC), al designului, fiabilitatii si, nu in ultimul rand, al costului.

Ansamblul este deja locuit, doar ultimul etaj, cel mai luxos, este in curs de finalizare. Rolul nostru initial a fost cel de a oferi atat conceptul cat si solutia tehnico-economica viabila unui buget deosebit de redus. Dupa finalizare primei faze, am fost cooptati in proiect cu rolul de consultant. Pentru a se putea finaliza cu succes acest proiect deosebit pe piata locala, am sprijinit in mod activ proiectul in toate fazele de realizare, incepand cu proiectarea, cablarea, realizarea apartamentului DEMO si a primelor filmari, a showroomului, implementarea (au participat mai multe companii), realizarea Manualului pentru utilizator, solutionarea problemelor tehnice aparute pe parcurs, conferinte, cursuri si multe altele.

Copyright © 2024 KNX Romania. Toate drepturile rezervate.
envelopeuserphone-handsetmap-markercrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram