CLADIRE REZIDENTIALA - AMAVYS PROJECT

Bucuresti2023

Categoria REZIDENTIAL

DESCRIERE

Proprietarii au solicitat ca sistemul de automatizare al locuinţei să îndeplinească următoarele funcţii:

- control iluminat On/Off;

- control iluminat Dimare 230V;

- control iluminat benzi led 24V;

- control iluminat zone cu senzor de miscare in functie de luminozitate;

- control umbrire;

- control audio video;

- control climatizare, incalzire / camere; si monitorizare nivel umiditate; integrare hota

- integrarea sistemului video-interfonie, de supraveghere video si a sistemului antiefractie

- control acces poarta auto / pietonala;

- monitorizare temperatura tehnica (tablou electric general, siguranta, rack);

- monitorizare temperatura exterioara, degivrare pardoseala si jgeaburi-burlane;

- integrarea sistemului de irigatii.

Integrarea tuturor elementelor mentionate anterior intr-o singura aplicatie si notificarea persoanelor autorizate care se ocupa de buna functionalitate a casei. Locuinta functioneaza ca un tot unitar datorita aplicatiei instalate. Din punct de vedere estetic, soluţiile implementate sunt elegante şi completează armonios aspectul locuinţei, atât la interior cât şi la exterior.

FUNCTIONALITATE

Toate functiile sunt integrate intr-o singura aplicatie si cu ajutorul acestora s-au creeat scenarii in functie de dorintele beneficiarului pentru a-i imbunatatii calitatea vietii folosind, echipamente KNX de la producătorul spaniol Zennio:

Keypad-urile Flat 2/4/6 au un design plat (9mm) şi un senzor de proximitate, cu pictograme iluminate si încorporează un senzor intern de temperatură și un termostat, precum și 2 intrări analog-digitale.

Senzori de Mişcare EyeZen TP cu tehnologie de detecție în infraroşu si senzor de luminozitate integrat, care face echipamentul și mai util.

Minipaneluri Z35 V2 capacitive cu un ecran de 3,5 inch, senzor de proximitate, senzor intern de temperatură și termostat pentru două zone independente.

Daikin-KNX gateway (Residential range) pentru controlul unitaților de aer condiționat Daikin

HeatingBox 8ch 230V actuatoare pentru sisteme de încălzire / răcire cu apă

MAXinBOX SHUTTER 8CH este actuator jaluzele pentru şină DIN

Lumento DX4 4ch dimmere LED cu 4 canale (RGBW sau canale individuale)

MAXinBOX - actuatoare multifuncţional pentru şină DIN (8 unităţi) cu 16 ieşiri

Interfetele DALI BOX, IP Routererul CL si echipamentele de sistem sunt tot de la Zennio

In plus, s-au folosit Logic Machine LM5 de la Embeded System si Satie meteo de la Elsner.

 

De ce KNX?

KNX a fost fără îndoială cea mai bună alegere pentru acest proiect. Experienţa pe care o avem a asigurat că putem oferi beneficiarilor o soluţie integrată, sigură şi fiabilă. Echipamentele KNX au permis o instalare rapidă şi uşoară, iar posibilităţile de personalizare au venit în întâmpinarea cerinţelor clientului. Soluţia KNX a oferit proprietarilor posibilitatea de a controla toate funcțiunile locuintei dintr-o singura interfata, robusta și intuitiva.

Beneficiarii au fost placut surprinsi de capabilitaţiile sistemelor şi echipamentelor, iar mulţumirea lor la sfârşitul proiectului ne-au dovedit că alegerea a fost cea corectă. Soluţiile implementate au transformat proprietatea într-un spaţiu inteligent, elegant şi perfect adaptat la nevoile ocupanţilor.

Una din provocarile mentionate a fost controlul pe zone a rulourilor exterioare in functie de orientarea soarelui cat si in functie de viteza vantului pentru a evita ruperea acestora.

Hota dorita de beneficiar a necesitat sa fie integrata in automatizare. Exista un ventilator pe casa care trebuia coordonat cu aceasta hota „conventionala” ca functiuni dar frumoasa ca aspect! Pentru a prelua butoanele hotei s-a folosit un quad+ iar controlul vitezelor hotei s-a realizat prin modbus.

Sistemul de smarthome propus trimite informatii despre posibile erori ale sistemelor integrate. La aparitia unei erori este trimisa prin email catre diversi terti pentru a putea prevenii defectiunea echipamentelor si a creste modul de confort al beneficiarului.

Copyright © 2024 KNX Romania. Toate drepturile rezervate.
envelopeuserphone-handsetmap-markercrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram